Der er rapporteret flere og flere vandskader i Danmark. Det kan naturligvis skyldes vejret. Der er mere regn i de nyere år, og meteorologer siger, at det vil fortsætte. Derfor ser vi flere husstande som er ramt af vandskader i forskellige grader. Mange kloaker er ikke bygget til at kunne klare de vandmasser og dette skyldes antallet af stigende vandskader.
Gamle eller frosne rør er også medvirken til det stigende antal af vandskader. Rørene kan springe, og det kan ske når som helst, hvis der ikke er tilsyn og udbedringer af rørene.
Global opvarmning
Global opvarmning har påvirket vejret, så det er mere uforudsigelig end fx en generation tidligere. Der er selvfølgelig stor snak om, hvor vidt global opvarmning passer. Men hvis vi antager at det er. Så vil global opvarmning fx gøre, at der i 00’erne har været nogle flere storme end førhen – og det vil nok fortætte i den retning. Storme er altid en stor modspiller til stigning af vandskade. Smeltning af isen nordpå, er også en stærk modspiller i kampen mod vandskade, da stigende vandstand medfølger vandskade på udsatte boliger. Derudover er der også kommet mere og mere regn i alle årstider.
Vandskade ved Skybruddet i 2011
Der var et skybrud i 2011, som ramte store dele af Sjælland og hovedstadsområdet. Skybruddet medførte oversvømmelser i nogle dele af Storkøbenhavn, hvor meget af infrastrukturen blev lammet og beredskabet arbejdede på fuld tryk. Kældere blev oversvømmet, butikker lukkede og mange borgere kunne i bo i eget hus eller lejlighed længere. Dette ene skybrud kostede forsikringsselskaber omkring 1,3 milliarder kroner på grund af vandskader. I Botanisk have, blev skybruddet målt til at være den højeste siden man har foretaget målinger i 1955. Vandskaderne medførte også til en masse sygdomme og svamp. Folk døjede med det noget tid efter skybruddet.