En flot historie om et svensk firma

I Danmark har vi historier om blandt andet Haldor Topsøe, Mærsk og Lego-familien, der har brugt hele deres liv på at opbygge en stor og flot virksomhed. Sådan en historie har de også i Sverige.

Der er tale om Åke Nordin. Hun udviklede firmaet Fjällräven for 50 år siden. Dengang var hun kun 14 år. Hun begyndte at producere udendørs tøj og rygsække hjemmefra. Til at starte med producerede hun dem bare alene, og det tog selvfølgeligt et stykke tid per styk – men firmaet blev bygget sten for sten.

I dag er Fjällräven en gigantisk virksomhed, der opretter både tøj, rygsække, tilbehør og meget andet. Virksomheden er især stor i Norden. Du kan købe tøj og rygsække fra Fjällräven over hele Europa, men det er især Norge, Sverige og Danmark, der har taget mærket til sig.

Sweden

Du får svært ved at finde et eneste dansk hjem, der ikke har et eller andet produceret af Fjällräven liggende derhjemme. Det er svært fordi at tøj og rygsække fra Fjällrävne er af en sådan kvalitet – det koster meget, ofte et stykke over tusinde kroner for noget så almindeligt som en ”rygsæk”, men det er pengene værd. For det går aldrig nogensinde i stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *