Månedens råd: Bevæg dig nu og forebyg ondt i ryggen i morgen

kontorstol baekkenbund

Råd mod ondt i ryggen

Ondt i ryggen, stiv ryg eller blot en tendens – her kan du få mere data: I denne artikel får du råd og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne omgå ondt i ryggen. Dette er ikke en akademisk eller videnskabeligt funderet artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug artiklen på den måde!

Tips til at undgå ondt i ryggen

Følgende kan være en god ide at gøre ved ondt i ryggen:

  1. Bevæg dig mere normalt når du har fri
  2. Bevæg dig mere på dit arbejde – for alle os der har kontorarbejde så er hæve sænkeborde et fint svar på noget af problemet (find mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  3. Styrk dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Sundhed.dk
  4. Træn din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Træn din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Det kan du blandt andet gøre med her
  6. Løft ordentlig med din ryg – Det kan du finde meget mere om her hos BFA
  7. Lav muskelpumpeøvelser
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

Rygsmerterne er på vej ved tegnet: Stiv ryg!

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du begynder at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og laver ovenstående øvelser. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er du i tvivl om hvordan du skal håndtere din ryg, stivhed og eventuelle smerter, så kontakt din fysioterapeut eller ergoterapeut. De her fagpersoner har en uddannelse i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *