Større behov end nogensinde før for søgemaskineoptimister

I 2007 var der 20 jobopslag på JobIndex, der nævnte ordet ”søgemaskineoptimering”. Ikke særligt mange, hvis man dengang arbejdede med faget og ønskede sig et fast job.

penge3I 2014 var det tal steget til knap 1500 i starten af året. En næsten uendelig række af jobs lignet op til dem, der ønsker at arbejde professionelt med tekstoptimering, linkbuilding og hastighedsoptimering af hjemmesider.

Udfordringen for de virksomheder der søger professionel hjælp er især, at der meget få uddannelser er, der uddanner danskere inden for online markedsføring. I det private erhvervsliv ser man online marketing uddannelsen fra Bigum & Co, men det er undtagelsen til reglen. Der er ikke nogle uddannelser i ’offentligt regi’ så at sige.

Derfor er der heller ikke samme mængde af kvalificeret arbejdskraft til at hjælpe virksomheder med deres online markedsføring. Og behovet stiger derfor for de, der er. Almindeligt udbud og efterspørgsel.

 

Som person der søger et job inden for online markedsføring kan du se frem til at få nogle ualmindeligt gode vilkår på arbejde samtidigt med en jobsikkerhed, de fleste danskere kun kan kigge misundeligt på. Med mindre vi lige pludseligt stopper med at bruge søgemaskiner, naturligvis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *