Tag på jordomrejse – med din rødvin

wine family

Der findes helt absolut en rødvin til alles smag. Og hvis man ikke har fundet en rødvin som man bare elsker, så er det simpelthen fordi man ikke har smagt nok. Og i denne tid hvor man ikke ligefrem kan hoppe på et fly og tage på ferie, så kan rødvinen give dig en tur på opleveren.

Så hvad med at tage på en jordomrejse med rødvin? Der findes fantastiske vine fra alle verdens hjørner lige fra Australien, Sydafrika, Nordamerika, Sydamerika til Europa.

Forskellig slags vin

Hvordan en vin smager, er selvfølgelig afhængig af klimaet hvor druerne gror, druetypen og hvilken region druen gror i. Så hvordan klassificerer man vin? Der findes 5 forskellige karakteristika af vin: Hvor sød/tør er vinen, hvor sur er vinen, hvor meget alkohol er der i vinen, hvor stærk er alkoholprocenten i vinen og hvor meget tannin er der i vinen? Disse fem karakteristika er med til at afgøre, om du kan lide en vin eller ej, så hvis du ikke kan lide én vin, kan det sagtens være, du kan lide en anden. Husk også at mange siger forskellige slags vin passer til forskellige slags måltider, men hvad der er vigtigst, er at det drejer sig om en vin, du kan lide.

Man kan sagtens drikke en lækker flaske rødvin til en saftig bøf men også til frikadellerne en onsdag aften. En frikadellevin behøver ikke være en gang billigt sprøjt, men kan være en flaske rødvin med ekstra fylde og dybde. Rødvin er derfor utrolig alsidig og kan drikkes til enhver lejlighed eller ret.

Hvordan kan man lære mere

Udover at starte din egen rødvins-jordomrejse ved at bestille vin produceret i forskellige lande i verden, og hvis du trænger til lidt mere instruktion, kan man altid tage et kursus i vinsmagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *