Vind quizzer ved at kende Danmarks længste ord og højeste punkt

Det er velkendt for de fleste danskere, hvilke ord, det danske sprog indeholder. Men, der er alligevel nogle lange og længere ord, som måske ikke er så almindeligt kendt, fordi de mere bliver brugt i professionel sammenhæng og dermed hører ind under det, man ville kalde for fagsprog. Det er dermed et meget nuanceret sprog, vi har, når en rytter for eksempel taler om longering, skråt igennem ved H eller schenkelvigning.

En håndværker kan måske berette om, at de har etableret en sandfangsbrønd og ja, man kunne blive ved i fagtermerne. Når man dermed taler om Danmarks absolut længste ord, er der netop tale om en fagterm, som hedder intet mindre end ”speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode”.  

Hvor hurtigt kan du sige 51 ord?

Det kan være en sjov sprogquiz at spørge til, hvad Danmarks længste ord er. For hvor mange kender lige det? Det er på hele 51 ord, og ligger også højt placeret i forhold til verdens længste ord. Hvis I har en sprogquiz kørende, kan I for eksempel lave en sjov leg med, hvem, der kan sige Danmarks længste ord hurtigst. På denne måde tager I tid og det skal nok afføde nogle sjove situationer og grin, når man måske næsten kløjes i det, når man skal sige dette lange ord meget hurtigt og på tid.

Quiz om Danmarks højeste punkt

Det kan være en lige så sjov quiz at spørge til Danmarks absolut højeste punkt. Hvad er det højeste punkt i Danmark? Mange ville nok svare Himmelbjerget og på denne måde er der mange, der ikke ville vinde quizzen. For man har fundet ud af, at det højeste punkt er Møllehøj i Ejer, i Jylland, og det måler 170, 86 meter over havets overflade. Hvis du ved, at det er Møllehøj, er du klar til at vinde quizzen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *